© Rootsville.eu

Boo Boo Davis (US)
tiltle: Tree Man
music: Blues
release date: 2019
label: Black & Tan Records
info artist: Boo Boo Davis

© Rootsville 2018


James "Boo Boo" Davis laat terug van zich spreken. De nu al 75 jarige Delta bluesman bracht nog met regelmaat enkele singles en re-releases uit maar vanaf maart pronken ze bij "Black & Tan Records" met een nieuwe full CD vol met originele nummers. Op deze "Tree man" vinden we 11 nummers terug waarvan er 10 het bordje "nieuw" op zich mogen spelden. Eéntje betreft hier een nummer uit 2002 dat in een nieuw arrangement werd gegoten. Desalniettemin gaat het hier over origineel werk van "Boo Boo Davis".


Photo Boo Boo Davis © Rootsville

We moeten al terug tot 2015 toen zijn "Oldskool" op de markt kwam maar kunnen en mogen uiteraard niet verwachten dat iemand van zijn leeftijd en steker nog met zijn staat van dienst ons ieder jaar weer komt te verrassen. De laatste "live" ontmoeting met Boo Boo dateert al dan 2015, toen in de Missy Sippy te Gent samen met zijn vaste kompanen Jan Mittendorp en John Gerritse. De blues van Boo Boo Davis is herkenbaar aan zijn eigen harpgrooves, maar allen kennen we natuurlijk ook zijn aanstekelijke "Thank You Day", een yell die je al onmiddellijk na de openingstrack "Dirt Road" op ons wordt los gelaten.

Na twee laid back bluesjes komt Boo Boo Davis met "Stay out All Night Long" terug onder stoom. Onwaarschijnlijk waar hij als 75-jarige nog die kracht vandaan haalt op zijn Mississippi Saxofoon. Swingend alom in die mate zelfs dat we zelf even moeten op adem komen na deze floorfiller. Thank You Day! Even een onvervalst country bluesje en tijd voor een cool down met "She Won't Call Me on the Telephone". Ondanks weerom een jaartje meer op de teller hoor je niet het minste onderscheidt van toen we deze Delta man een eerste maal zagen op onze podia, en ook dat is al een tijdje geleden. We herinneren ons nog zo Blues Peer editie 2009.

Het album is een mix van diepe Delta swamp zoals titeltrack "Tree man" en meer uptempo bluesje als het afsluitende "I'm Getting Old". Kortom een weerom meer dan behoorlijk statement van Boo Boo Davis met deze "Tree Man" waarvoor Thank You Day...

tracks:

  1. Dirt Road
  2. Big House All by Myself #2
  3. Stay out All Night Long
  4. She Won't Call Me on the Telephone
  5. Oh Baby
  6. Bring My Baby Back Home
  7. Tree Man
  8. What the Blues is All About
  9. Chocolate
  10. What's the Matter with You Baby
  11. I'm Getting Old